Ciorba de gaina cu zdrente de ou

de JulyCris in Ciorbe, 20 Mai 2014 | 6648 vizualizari

 

Ador ciorbita de gaina de tara. Am primit gaina,am si facut ciorbita.

 

INGREDIENTE

  • o gaina de tara (eu am oprit pulpele si pieptul pt o mancarica)
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • delikat
  • rosii facute in casa
  • o mana fidea
  • 1 ou
  • patrunjel verde(o legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu zdrente de ou:

Se spala gaina bine si o portionam. Punem carnea intr-o oala cu apa la fiert. Luam spuma care se formeaza deasupra cu ajutorul unei spumiere sau linguri. Lasam sa fiarba inca o ora(depinde acum si de gaina cat de repede fierbe). Spalam legumele si le tocam marunt. Eu pastarnacul si radacina de patrunjel le scot dupa ce fierb. Le pun bucati mai mari in oala,dupa care le scot. Adaugam legumele si lasam sa fiarba in continuare. Incercam carnea si daca e aproape fiarta,adaugam si rosiile pt ciorba. Punem si delikat. Cand carnea e fiarta,adaugam o mana de fidea si mai lasam 5-10 minute. Intre timp, batem un ou bine cu furculita,iar dupa ce am oprit focul,punem oul in oala si amestecam. Asezonam cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Oul se poate pune batut cu furculita direct in oala,sau se pun cateva linguri din zeama fierbinte in castronelul unde se afla oul. Amestecam si adaugam in oala. Astfel,oul se va face "zdrente".

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu zdrente de ou" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zeama de cocos in stil Basarabean